gel-nagellak-paarsHou je er ook van om mooie nagels te hebben, maar baal je er van dat je mooi gelakte nagels na 2 dagen alweer beginnen te chippen? Dan is gelnagellak dé oplossing voor jou.

Wat is gelnagellak?

Gelnagellak is vergelijkbaar met normale nagellak, het grote verschil zit hem in de draagtijd en de stevigheid.
Waar nagellak vaak binnen enkele dagen al begint te slijten en snel zijn glans verliest, blijft gelnagellak minstens 2 weken zitten en behoudt het zijn glans alsof het net is aangebracht. Ook is gelnagellak steviger dan normale nagellak, je nagels zullen dus minder snel breken. Gelnagellak is ideaal voor mooie nagels waar je nauwelijks omkijken naar hebt.

Gelnagellak is dikker dan gewone nagellak en moet net als gelnagels (kunstnagels) worden uitgehard onder een UV- of LED lamp. Het aanbrengen van gelnagellak duurt dus wel iets langer dan het aanbrengen van nagellak.

Kan ik zelf gelnagellak aanbrengen?

Gelnagellak aanbrengen is niet moeilijk, het wordt meestal verkocht in dezelfde potjes waarin nagellak wordt verkocht, een klein potje met een draaidop waar een kwastje aan zit om te nagels mee te lakken. Gelnagellak moet alleen wel worden uitgehard onder een UV of LED lamp. Wanneer je dus zelf aan de slag gaat dien je dus wel een lamp aan te schaffen of te lenen.

Let er bij het aanschaffen van een nagellamp wel op of dit een LED- of UVlamp is. Bij een LEDlamp zal de lak sneller uitharden (vaak 30 tot 60 seconden) dan bij een UV lamp (vaak 2 tot 3 minuten). De duur van het uitharden is afhankelijk van het merk lak waar je mee werkt. Daarnaast moet je ook in de opletten of het merk lak onder beide lampen kan worden uitgehard, dit kan nog wel eens verschillen.

gelnagellakWanneer je voor het eerst met gelnagellak wilt gaan beginnen kan het verstandig zijn om hier een starterskit voor aan te schaffen. Vaak zitten hier stap-voor-stap instructies bij en een lamp om de gelnagellak uit te kunnen harden.

Je kunt gelnagellak vaak ook laten aanbrengen bij de nagelstyliste, dit is over het algemeen goedkoper dan het laten zetten van gelnagels of acrylnagels.

Door Jade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *