kleding-tienerdochterHoera een “tiener” dochter met haar eigen style.

Ja hoor, de volgende fase is bereikt, onze dochter is 10 jaar geworden. Inmiddels wordt het al een hele dame. Ze heeft een uitgesproken eigen mening en smaak. Vooral op het gebied van mode weet ze precies wat ze wel en niet wil. Hoe ze haar haren wil dragen en wat wel en niet kan, daar is ze heel beslist over. Een mini dame met allure.

 

Het blote schouder “taboe”

Blote schouders, inmiddels worden alle t shirtjes, truien en jurken zo uit uitgerekt dat ze haar schouder kan laten zien. Als moeder zijnde vind ik dat maar niks, zo n mini mensje met een attitude van een vrouw die wil verleiden, imponeren door middel van een bepaalde toon neer te zetten. Bloot is toch iets wat gevoelens oproept, gevoelens die totaal nog niet van waarde zijn voor een beginnende tiener. En natuurlijk wil ik haar beschermen tegen de grote wereld maar ik wil haar ook niet bang maken voor dingen die er (nog) niet zijn.

 

Tussenweg vinden

Dus moeten we een tussenweg vinden. Dat wil zeggen haar een eigen style laten ontwikkelen die bij haar leeftijd past en in haar ogen bijzonder modisch is. Maar hoe komt ze tot een eigen style? Als ik daar met haar over praat, waar ze haar ideeën vandaan haalt, komt het er vooral op neer dat ze die uit video clips haalt. Bekende artiesten zoals Ariana Grande, Katy Perry en Rihanna zijn inspirerende voorbeelden voor haar.

fashion-tieners

 

Artiesten en andere bekende mensen als mode voorbeeld

Dat jonge meisjes kijken naar en willen dragen wat bekende zangeressen aanhebben is natuurlijk heel normaal. Wat naar mijn mening wel een beetje jammer is, is dat deze kleding ook daadwerkelijk in een kindermaatje verkocht worden, gegoten worden. Dus volwassen kleding, een volwassen kleding style vertaalt naar een kindermaatje. Zou het niet veel leuker zijn wanneer meisjes (tiener) kleding geïnspireerd zou worden door hetgeen wat deze bekende zangeressen dragen en daarna aangepast zouden worden naar de leeftijd van een jonger publiek, tienermeisjes.

 

Inspiratie en eigen creaties

Mijn kleine dame, net 10 geworden, vind het prachtig om zelf aan de slag te kunnen gaan. Kleding stukken bij elkaar zoeken, kijken of het matcht en foto s maken alsof ze een filmster is. Deze foto s moeten dan natuurlijk weer gedeeld worden via de whats app zodat ze het aan al haar vriendinnen kan laten zien. Want wat vinden zij van haar nieuwe creaties? De mening van haar vriendinnen wordt steeds belangrijker. Steeds belangrijker dan de mening van haar moeder. En dat mag!

tiener-fashion

Door fabulous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *