Waar ombre hair vorig jaar nog de trend was op haargebied, is nu plaats gemaakt voor een andere natuurlijk ogende haarstyle, Balayage. Balayage is enigszins vergelijkbaar met ombre, beide stijlen worden worden aangebracht aan de onderkant van het haar en hebben een verloop waarbij het uiteinde van het haar het donkerst is.

Balayage of Ombre

Het verschil tussen balayage en ombre zit hem in de manier van aanbrengen en het resultaat.
Balayage oogt namelijk veel natuurlijker doordat het haar pluk voor pluk wordt ontkleurd of gekleurd.
Daarbij wordt rekening gehouden met hoe het haar valt. Hierdoor krijg je een effect alsof het haar door de zon is verkleurd, een mooie natuurlijke zomerse uitstraling dus.

Bij ombre wordt ook gebruik gemaakt van een kleurverloop in het haar, alleen wordt hierbij géén gebruik gemaakt van plukken haar maar wordt de complete onderkant van het haar gekleurd of ontkleurd. Op de foto is het verschil tussen deze 2 haarstylen te zien.

balayage

Wil je dus een natuurlijke zomerse look, dan is balayage misschien wel de perfect keuze voor jou.

De voordelen van balayage

Geen uitgroei dat bijgewerkt hoeft te worden.
Doordat balayage alleen aan het uiteinde van het haar wordt aangebracht is er geen sprake van uitgroei, je hoeft het dus niet bij te laten werken en kan het desnoods gewoon uit laten groeien.
Een subtiele verandering die je haar net dat beetje extra geeft.
Wanneer je plukken van het haar ontkleurd met de balayagetechniek geeft dit een subtiele verandering aan het haar. Het is dus ook ideaal voor dames die een keer subtiel iets anders met hun haar willen.
Naast ontkleuren kun je het haar ook kleuren
Wil je een wat opvallendere look, dan kun je in plaats van het haar ontkleuren er ook voor kiezen om juist een kleurtje aan te brengen met de balayage techniek. Wanneer je donker haar hebt kan het nodig zijn om het haar eerst te ontkleuren omdat de kleur anders niet pakt op het haar.
Balayage kan vrijwel altijd
Het maakt niet uit of je donker, blond, grijs, kort, krullend, steil of lang haar hebt. Balayage kan in principe altijd worden aangebracht. Ook je je natuurlijke haar bestaat niet uit één kleur, dus een subtiele ontkleuring zal er natuurlijk uitzien.

Meer weten of balayage? Kijk op Balayage.nl

Door Jade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *