Sommige mensen vinden het schitterend, andere mensen vinden het afschuwelijk. Een tattoo is natuurlijk een min of meer permanente lichaamsversiering, die prachtig kan staan als je jong en strak bent. Maar wat als je oud en gerimpeld bent? Staat hij dan nog steeds zo mooi?

Het idee van een tattoo heeft me altijd geïntrigeerd. Bij sommige mensen vind ik het heel mooi staan. Veel hangt natuurlijk af van de gekozen afbeelding, de locatie en de uitvoering ervan. Zelf een tattoo nemen? Daar heb ik heel lang over nagedacht. Mijn wederhelft voelde er wel wat voor. Maar dan moest het niet zo maar een leuk plaatje zijn. En dat was ik helemaal met hem eens.

Toen ons zoontje geboren was, hakten we de knoop door: een tattoo zou er komen! Alleen: wat voor één? Lief pakte het op zijn eigen manier aan en struinde wekenlang alle websites van tattooshops af, op zoek naar een mooie afbeelding. Hij kwam niet veel verder dan een afbeelding van een grote mannenhand met een babyknuistje erin. Lief, absoluut! Maar niet origineel. En dat was wat ik graag wilde: een origineel ontwerp.

Mijn manier van kiezen was anders. Ik wilde een tattoo die niet alleen mijn zoontje symboliseerde, maar ook de liefde tussen mijn man en mij. Nu ‘hebben’ wij iets met zwanen als symbool voor onze relatie. Zwanen kiezen een partner voor het leven. En toen wij met elkaar in zee gingen, was dat ook onze insteek: “Tot de dood ons scheidt.” Het kon dus niet anders of er moesten zwanen in de tattoo komen. Zet twee zwanen tegenover elkaar en je hebt een hartvorm. Perfect dus om de naam van ons zoontje in te zetten!

Toen ik mijn idee voorlegde aan mijn lief, was hij enthousiast en we besloten beiden dezelfde tattoo te nemen. Samen met een bevriend stel, dat al ervaring had met het plaatsen van een tattoo, reisden we naar Amsterdam. Onze keus was gevallen op Bodycult. Omdat we alle vier een tattoo wilden, was het even spannend of we inderdaad dezelfde dag geholpen konden worden. Gelukkig lukte dat.

Ik had me erop ingesteld dat het zetten van de tattoo erg pijnlijk zou zijn. Dat viel gelukkig mee. Het voelde meestal alleen wat branderig, al waren er natuurlijk plekjes die gevoeliger waren (de onderkant van de bovenarm en dan vooral vlak onder je schouder!). Het ontwerp dat de artiest maakte gebaseerd op onze ideeën bevatte nogal wat details en het werd dan ook geen mini tattoo. Maar het zetten duurde ongeveer vijf kwartier, wat eigenlijk wel meeviel. En het resultaat? Ik vond het geweldig! En nu, inmiddels vier jaar later, vind ik dat nog steeds.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *