Swarovski is in 1895 ontstaan door het werk van Daniel Swarovski, die destijds op zoek was naar een soort glas dat in eerste instantie bedoeld was voor opticiens voor het maken van brilglazen.

 

Het glas moest een bepaalde samenstelling hebben van lood/zilver, waardoor het glas zeer helder zou zijn en daarnaast ook nog eens van een zeer hoge kwaliteit. Eigenlijk per abuis ontdekte Daniel Swarovski dat er nog veel meer mogelijk was met dit glas.

 

Hij begon met het maken van beeldjes waarbij hij al snel merkte dat veel mensen erg dol waren op de beeldjes, waarna uiteindelijk werd besloten om dan ook voornamelijk de focus te gaan leggen op de beeldjes die dienden als geschenken.

 

Van beeldjes naar Swarovski sieraden

 

Iedereen kent de Swarovski beeldjes wel, maar men ontdekte dat het kristal ook zeer goed toepasbaar was op sieraden. Swarovski maakt met de prachtige kristallen de meeste sieraden nog mooier dan dat ze al zijn.

 

Steeds meer mensen vielen voor de sieraden van Swarovski, waardoor er ook steeds meer sieraden aan het totale assortiment werden toegevoegd. Het merk is in 1895 ontstaan en heeft sinds die tijd vele vorderingen gemaakt en een groot en rock-solid merk weten te creƫren dat vandaag de dag nog steeds ontzettend toonaangevend is.

 

Verschillende Swarovski sieraden

 

Swarovski sieraden zijn er in verschillende soorten en maten en ook voor zowel dames, heren en kinderen. Toch zijn de sieraden vooral populair bij vrouwen en kinderen en zijn er hierdoor dan ook aanzienlijk meer sieraden voor deze doelgroepen.

 

Er zijn zeer veel sieraden te krijgen, zo bevat het assortiment kettingen, ringen, armbanden, horloges en vooral heel erg veel pendanten die dan weer aan een ketting of armband gehangen kunnen worden.

 

Waar passen Swarovski sieraden bij

 

Swarovski sieraden zijn er voor elk moment. Er zijn zeer kleine sieraden te koop die minder opvallen en hierdoor dus eigenlijk wel op ieder moment (dagelijks) gedragen kunnen worden.

 

Natuurlijk zijn er ook sieraden die ontzettend opvallen, waardoor ze weer meer geschikt zijn als bruidssieraad of voor bijvoorbeeld een feest of gala. Natuurlijk zijn ook deze dagelijks te dragen en dan vooral wanneer je van extravagant houdt.

 

Doordat Swarovski sieraden verkrijgbaar zijn in verschillende soorten, maten en kleuren passen ze eigenlijk overal wel bij. De sieraden zijn vaak redelijk neutraal waardoor ze bijvoorbeeld op vrijwel elk kledingstuk gedragen kunnen worden en er natuurlijk alsnog zeer mooi en luxe uitzien!

 

Waar koop je Swarovski sieraden

 

Swarovski sieraden kun je op veel plekken kopen. Vaak kom je ze tegen bij de luxere warenhuizen, op vliegvelden en bij luxere boetiekjes. Het merk en de sieraden worden op veel plekken verkocht en de prijzen komen vaak redelijk met elkaar overeen, natuurlijk wel afgezien van de aanbiedingen.

 

Waar jij je Swarovski sieraad koopt is natuurlijk helemaal afhankelijk van bij welke winkel je de sieraden tegenkomt en bij welke winkel je het liefste komt. Toch heb je qua winkels een ruime keuze en het zou dan ook geen enkel probleem moeten zijn om mooie Swarovski sieraden te vinden.

 

Ook kun je tegenwoordig steeds makkelijker je Swarovski sieraden kopen via het internet. Er zijn zeer veel winkels te vinden online die deze sieraden aanbieden en dan ook nog eens tegen veelal interessante prijzen. Wanneer je goed de prijzen in de gaten houdt en vergelijkt heb je zo een goede kans om voor een zeer aantrekkelijke prijs een paar mooie Swarovski sieraden te vinden.

 

Swarovski online kopen of bij een normale winkel

 

Waar je uiteindelijk je Swarovski sieraad koopt moet je helemaal zelf weten, maar er zijn natuurlijk wel wat voor en nadelen te bedenken aan het kopen van Swarovski sieraden online of in een normale winkel.

 

Bij een online winkel zijn vaak de prijzen een behoorlijk stuk lager, echter heb je bij online winkelen niet de mogelijkheid om het sieraad te passen, aan te raken of om het goed te bekijken. Wel profiteer je vaak van lagere prijzen, gratis verzending en je hoeft er het huis niet voor uit.

 

Online vind je vaak ook een veel groter aanbod dan dat je bij een winkel in de stad zult vinden, simpelweg doordat je online binnen een korte tijd bij veel meer winkels kunt vergelijken dan dat je dit in de stad zou kunnen doen.

 

Natuurlijk heeft het kopen van Swarovski sieraden in een normale winkel ook behoorlijk wat voordelen, zo zie je bijvoorbeeld het sieraad duidelijk, kun je het passen en je kunt ook nog makkelijk een verkoper vragen stellen over het sieraad.

 

In een winkel zijn de prijzen vaak wat hoger, maar hiervoor in ruil krijg je wel weer service, kun je het sieraad passen en heb je ook in de meeste gevallen een garantie dat het sieraad dat je koopt ook daadwerkelijk echt van Swarovski is.

Door Derck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *