zilveren-ringEen ring is een hebbeding. Behalve je trouwring heb je vast nog wel andere ringen in je juwelenkistje liggen. Een gouden ring is vaak heel bijzonder. Vaak heeft hij een persoonlijke betekenis omwille van de persoon waarvan je hem van gekregen hebt. Of het nu over een gouden ring of een zilveren ring gaat, maakt in de praktijk niet zoveel uit. Belangrijke ringen hebben vaak een hele familiegeschiedenis achter de rug. Ze worden vaak doorgegeven van moeder op dochter of van vader op zoon. Zo was ik in mijn jeugd helemaal in de ban van een zilveren ring met een gouden accent erop die wellicht nog van mijn overgrootmoeder was geweest toen zij zelf een kind was. Soms gebeurt het jammerlijk genoeg wel, maar een gouden ring of een zilveren ring zouden nooit verloren mogen gaan. Soms zijn oude ringen met emotionele betekenis en al, meer waard door hun herinnering dan door de eigenlijke waarde in goud en zilver.

Een gouden ring of een zilveren ring terug in eer herstellengouden-ring

Een manier om terug te kunnen genieten van een oude zilveren ring of gouden ring, is het metaal van het oude kleinood te herbruiken in een nieuwe creatie. Dit kun je tegenwoordig vrij eenvoudig laten doen door beroep te doen op een juwelenontwerper die ook een opleiding als goudsmid of edelsmid gevolgd heeft en je oude ring laten omvormen volgens je eigen wensen. Zo neem je echt het heft in eigen handen en ben je er zeker van dat de gouden ring of zilveren ring helemaal aan je verwachtingen zal voldoen.

Een gouden ring of zilveren ring om dagelijks te dragen

Niet iedereen wil wachten tot een bijzondere gelegenheid zich voordoet om een gouden ring of een zilveren ring te kunnen dragen. Zowel offline als online zal je vrij gemakkelijk een groot aanbod van gouden ringen en zilveren ringen kunnen vinden. Wanneer je ringen van goud of zilver koopt die deel uitmaken van een serie van een gerenommeerd modemerk of een gekende juwelenontwerper, dan weet je dat je voor kwaliteit kiest, ook al zit daar dan een vrij hoog prijskaartje aan vast. Wanneer je er dan voor kiest om een gouden ring of zilveren ring online te kopen, dan moet je goed uit je ogen kijken of de aangeboden gouden ring of zilveren ring wel aangeboden wordt met een echtheidscertificaat. Wanneer de aanbieder zulk een certificaat niet kan voorleggen, dan kun je met zekerheid zeggen dat je gouden ring of zilveren ring niet echt van edelmetaal zijn.

https://www.ikbensieraden.nl/ring-kopen/zilveren-ringen/

Door Derck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *