Schrijftips

schrijftips

Leuk dat je een artikel wilt gaan schrijven!

Wij geven je graag wat schrijftips. Deze schrijftips kunnen ervoor zorgen dat je artikel beter en vaker gelezen wordt en bovendien beter vindbaar wordt in Google. Gebruik je tags in je artikel dan wordt je ook vindbaar op Twitter omdat wij alle artikelen automatisch op Twitter posten!

 

Schrijftip 1 -Bedenk een goede titel

Een goede titel is erg belangrijk en zorgt ervoor dat je artikel sneller opvalt en vaker gelezen wordt. In onze editor waar je het artikel kunt schrijven kun je gebruik maken van koppen. Klik op de dropdown ‘alinea’ en kies een Kop2 bij elke kop.

 

Schrijftip 2 – Zorg voor een uniek verhaal

goed-verhaalEr is niets zo fijn als een origineel artikel. Vertel iets in je eigen woorden en kopieer niets van het internet. Wees uniek. Hierdoor voeg je wat nieuws toe wat mensen nog niet eerder gelezen hebben.

 

Schrijftip 3 – Gebruik koppen

Probeer je verhaal op te delen in koppen. Geef de kop een goede naam zodat het verhaal overzichtelijk wordt en mensen snel het kopje vinden waarover ze meer willen lezen. Gebruik hiervoor Kop2 in de editor.

 

Schrijftip 4 – Goed Nederlands

nederlandse-tekstDoe je best bij het schrijven en let er op dat je verhaal een beetje loopt. Controleer je tekst voordat je hem inzend. Vaak als je hem terugleest ontdek je nog wel eens een foutje. Eenmaal ingezonden betekent dat je hem niet meer kunt corrigeren. Mensen vinden het fijn als een artikel zo min mogelijk fouten bevat dus schrijf niet te snel.

 

Schrijftip 5 – Afbeeldingen

Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden en zorgt ervoor dat de bezoeker meteen ziet waar jouw artikel over gaat. Je artikel wordt mooi aangekleed en mensen komen ook bij jouw artikel terecht als ze zoeken in de Google afbeeldingen. Ga je een artikel uploaden, zorg er dan voor dat je ook een goede bestandsnaam meegeeft welke iets vertelt over de afbeelding. Dit is een SEO tip.

 

Schrijftip 6 – SEO tips

seo-tipsOp Fashionissues.nl kun je gebruik maken van SEO tools welke ervoor zorgen dat je zelf kunt bepalen hoe je artikel in Google wordt weergegeven. Onderaan je artikel kun je een focus keyword opgeven een titel en een omschrijving. Probeer als doelstelling te houden dat het bolletje groen wordt. Een SEO omschrijving opgeven is een vrije keuze.

 

Schrijftip 7 – Tags gebruiken

Deze fashionblog is gekoppeld aan een eigen Twitter account. Hierop worden alle artikelen automatisch gepost. Jouw artikel komt daar automatisch bij te staan. Tijdens het schrijven van je artikel in de editor heb je aan de rechterkant de mogelijkheid om ‘tags’ op te geven. Maak daar gebruik van want deze worden een ‘hashtag’ in je Twitter bericht. Een # hoef je niet op te geven. Bekijk hier onze Twitter account.

 

Wil je meer weten hoe je jezelf kunt aanmelden als schrijver en wat de regels zijn?