sneakers-of-hoge-hakkenAls moeder van 2 zonen en 2 dochters, liep ik altijd op sneakers, lekker makkelijk, stoer en ik kon tenminste tempo maken.

Een aantal jaren geleden dacht ik, het is tijd om mijn collectie schoenen uit te breiden met een paar hoge hakken, nou ja hoge hakken, ik ben begonnen met een sleehak…. Maar het begin was gemaakt, ongeacht de pijn die ik s avonds had door de hele dag op deze schoenen te lopen. Alles voor het goede doel toch?

Nu vraag je je misschien af waarom ik dan hoge hakken ben gaan dragen? Nou, dat is geen lang verhaal. Ten eerste, ik ben 40 & Fabulous en een paar goede hakken kunnen dan niet ontbreken. Daarnaast koos ik om bewuster te leven en daar hoorde ook bewuster lopen bij.

Op m’n sneakers rende ik overal naar toe. Nu moest ik, op hoge hakken, een stuk rustiger en bewuster lopen. In het begin was het hilarisch, zo rustig liep ik, bang om te zwikken of om te vallen. Inmiddels ben ik zo geoefend dat ik onlangs een potje heb gevoetbald met mijn zonen op mijn hakken (ik had geen andere schoenen bij me) Hoe Fabulous is dat?

Vaak leven we ons leven in zo’n hoog tempo dat het gepaard gaat met gebrek aan overzicht en rust en daardoor zijn we niet bewust aanwezig. Het dragen van hoge hakken heeft me geholpen bewuster te leven waardoor ik meer rust ervaar. Het is voor mij een reminder om rustiger te leven waardoor ik meer kan genieten.

Door fabulous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *