Lang, lang geleden kon ik willekeurig welke schoenenzaak binnenlopen en gewoon de schoenen kopen die ik leuk vond. Maar naarmate mijn gewicht omhoog ging, groeiden mijn voeten ook… in de breedte. Ik ging van breedtemaat G naar H naar J. En soms is zelfs J nog niet breed genoeg…

Nu is het niet zo’n ramp als je brede voeten hebt, want hoewel beperkt, is er wel aanbod. Tenminste… als je houdt van schoenen met een platte hak, ingevlochten elastische stukjes (een weldaad voor eksterogen) en in saaie kleuren. Maar dat is niet mijn smaak. Ik houd van mooie hakken, liefst hakken die smal uitlopen. Pumps. Knielaarzen met een fraaie hak. Mooie kleuren, zoals bordeaux, paars of blauw. Klassiek zwart mag ook. En dan heb je een probleem. Niet alleen zijn de modellen die ik mooi vind jarenlang niet in de mode geweest, maar ook is het ontzettend moeilijk om een dergelijk model te vinden waarin ik me niet de stiefzuster van Assepoester voel.

Ik kocht dus schoenen die weliswaar min of meer goed zaten, maar die ik niet echt mooi vond. Bijvoorbeeld bij Intersko. Die hebben er soms best leuke modellen bij, zij het dat de hak beslist niet hoger is dan een (amper zichtbare) 2,5 cm. Maar ook dan kwam het wel eens voor dat ik een paar schoenen terug moest sturen, omdat het model niet breed genoeg was voor mijn voeten. Ook kocht ik een paar schoenen van het merk Footnotes. Hoera, schoenen met een hak! Geen echte pumphak helaas, en met een bandje over de voet waar ik ook niet echt dol op ben. Maar toch, voor het eerst sinds lange tijd voelde ik me weer vrouwelijk als ik het getik van echte hakken hoorde tijdens het lopen. Jammer genoeg bleek één van mijn katten ze ook erg mooi te vinden… als kattenbak, bah! Pas na twee jaar beurtelings sprayen en luchten was de urinegeur er uit verdwenen…

Ik weet niet meer hoe ik er bij kwam, maar een paar jaar geleden ontdekte ik DUO Boots. DUO verkoopt schoenen in verschillende breedtes en laarzen met verschillende schachtbreedtes. En wow! Daar zaten mooie schoenen tussen! Klein probleempje: als ik naar een nieuwe winkel ga voor schoenen, wil ik de eerste keer toch wel graag zelf passen. Want ja, terugsturen is ook zo’n gedoe. En DUO sloot net in de tijd dat ik de website ontdekte de fitting room in Amsterdam. Dat was de enige in Nederland. Helaas kom ik ook niet dagelijks in Engeland (waar wel een paar ‘echte’ DUO-winkels zitten). Maar ik schreef me in voor de nieuwsbrief en ik zag erg vaak schoenen die ik echt heel mooi vond, dus uiteindelijk heb ik de stap gewaagd en een paar schoenen online besteld. Geweldige paarse pumps met hakken van wel 9 cm, schitterend! En… ze pasten!!! Alleen werd ik toen zwanger en zwollen mijn voeten nogal op, dus kon ik er niet op lopen. Maar elke keer als ik langs het schoenenrekje liep moest ik er toch even naar kijken. Zo mooi!

Jammer genoeg heb ik als semi-single en momenteel werkloze mams weinig gelegenheid om mijn mooie pumps te dragen. Ik ga nooit uit. Maar soms, als mijn zoontje op school is, trek ik ze even aan en oefen ik weer even het op stelten lopen ;) .

Nu het weer kouder wordt was ik aan een paar nieuwe laarzen toe. En toen liep ik bij DUO tegen een probleempje aan. Ik had er een paar heel mooie laarzen gezien. Nu kunnen hun laarzen wel in diverse schachtwijdtes geleverd worden, maar nergens staat vermeld hoe het dan met de voetbreedte zit. En tja, dat is voor mij toch wel erg belangrijk. Ik heb ze dus gemaild en trof een erg vriendelijke en behulpzame dame aan, die speciaal voor mij met een centimeter in de weer is geweest om mij te helpen uit te zoeken of de felbegeerde laarzen breed genoeg waren. Helaas niet. Ze deed me een aantal suggesties aan de hand maar jammer genoeg waren dat nu juist modellen die ik niet leuk vond. Maar… ze gaf ook de tip om eens naar de enkellaarsjes te kijken. Die hebben wèl een breedtemaat.

Nu was ik nooit dol op enkellaarsjes. Ik heb wel stevige kuiten, maar aardig slanke enkels en door die zichtbaar te houden, zien mijn benen er mooier uit (vind ik). Enkellaarsjes zouden naar mijn idee mijn benen geen goed doen. Maar ja, je moet wat. En toen… zag ik model Simento:

En die spraken me toch wel aan. Dus ik heb ze op donderdag besteld. Vrijdag kreeg ik bericht dat ze verzonden waren. Zaterdagochtend zag ik dat ze bij het sorteercentrum in Amsterdam waren aangekomen. En maandagochtend stopte de bezorgdienst voor mijn deur.

Toen ik ze paste, beleefde ik nog even een spannend moment. Want de laarsjes hebben geen rits en je voeten moeten dus een flinke bocht om. Maar toen dat was gelukt, kon ik er zo op weglopen! Ze zaten als gegoten! Inmiddels heb ik gemerkt dat het beter gaat als het leer op temperatuur is. Als ik er aan denk de laarsjes een minuut of vijf voordat ze aan moeten even voor de kachel te zetten, kan ik ze prima aantrekken. En het zal ongetwijfeld ook nog soepeler gaan als ik ze langer heb gedragen.

Ik ben er zo blij mee!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *