[ad_1]

De Renaissance

De geschiedenis van jurken voor dames dateert uit de Renaissance-periode in Europa. Tijdens deze tijd droegen vrouwen jurken met een korset als bovenstuk, wat ervoor zorgde dat hun taille smaller leek. De jurken waren vaak gemaakt van zwaar fluweel of zijde en waren versierd met geborduurde patronen.

De 18e Eeuw

In de 18e eeuw werden jurken voor dames steeds meer verfijnd en elegant. De korsetten werden nog strakker om de taille te accentueren en de jurken waren gemaakt van lichtere materialen zoals zijde en katoen. Deze jurken hadden vaak een rok die wijd uitliep en versierd was met kant en linten.

De Victoriaanse Tijd

Tijdens de Victoriaanse tijdperk waren jurken voor dames nog meer verfijnd en ingewikkeld. De korsetten werden nog strakker en de rokken werden langer. De jurken van deze periode waren vaak gemaakt van zijde en versierd met kant, borduurwerk en bloemenmotieven.

De 1920s

In de jaren 1920 werden vrouwen bevrijd van de strakke korsetten en jurken werden losser en comfortabeler. Deze periode werd gekenmerkt door de mode van flapper-jurken, die korter waren en geen korsetten hadden. De jurken waren gemaakt van lichte en glanzende stoffen zoals zijde en namen elementen uit de Art Deco-stijl.

De Moderne Tijd

In de moderne tijd blijven jurken voor dames evolueren en veranderen. Er zijn nu verschillende soorten jurken voor verschillende gelegenheden. Trouwjurken zijn er in vele stijlen, waaronder de prinsessenjurk en het zeemeerminmodel. Avondjurken zijn er in verschillende lengtes, stoffen en snitten. Jurken voor overdag zijn nu meer casual en comfortabel, maar kunnen nog steeds elegant en stijlvol zijn.

Conclusie

Jurken voor dames zijn door de jaren heen geƫvolueerd en aangepast aan de huidige tijd. De geschiedenis van deze kledingstukken is rijk en divers, van de strakke korsetten tot de lossere jurken van vandaag de dag. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de mode-industrie en zullen dat waarschijnlijk ook blijven.
[ad_2]

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *