Steil, glanzend en zacht haar door een keratinebehandeling.

keratineVeel dames met gekruld of kroes haar hebben wel eens geprobeerd om hun haar (tijdelijk) steil te maken.
Helaas vallen de resultaten hiervan vaak tegen, het haar wordt snel pluizig, ziet er vaak droog uit en bij een beetje vochtigheid zijn de krullen direct weer terug.

Per toeval is hier een mooie oplossing voor gevonden; een keratinebehandeling.
Haar, huid en nagels bestaan uit keratine. Mensen met krullend en kroes haar hebben minder keratine in hun haar dan mensen met steil haar. Bij een keratinebehandeling wordt er tijdelijk extra keratine aan het haar toegevoegd, hierdoor wordt het haar zachter, glanzender en sluik. Het haar krijgt een mooie gezonde uitstraling.
Ook wanneer je last hebt van droog en/of pluizig haar kan het toevoegen van keratine aan het haar een mooie oplossing bieden.

Het voordeel van een keratine behandeling is dat het niet schadelijk is voor het haar zoals bijvoorbeeld bij het permanenten het geval is. Daarnaast is de behandeling tijdelijk (het resultaat blijft ongeveer 2 tot 3 maanden) en langzaam raakt het haar weer terug naar de natuurlijke staat. Je hebt hierdoor dus niet te maken met uitgroei of haar dat per sé moet worden bijgewerkt.

Waar rekening mee houden.

Wanneer je het haar hebt laten behandelen met keratine is het belangrijk om het haar de eerste dagen zo steil mogelijk te houden en vocht te mijden. Mocht het haar toch nat worden dan moet dit zo snel mogelijk met behulp van een stijltang weer worden bijgewerkt.

Ook moet het haar de eerste dagen zoveel mogelijk los worden gedragen, dit voorkomt dat je slagen en/deuken in het steile kapsel krijgt.

Verder is het belangrijk om te letten op de haarproducten die je gebruikt. Zo mogen de producten of sulfaten bevatten, dit zorgt er namelijk voor dat het laagje keratine dat om je haar zit weer wordt afgebroken.

Je haar behandelen net keratine.
Er zijn van diverse merken (zoals Sunliss, KHS en Sibel Brasilissima) keratinekits te koop om zelf een keratinebehandeling aan te brengen. Het is zelf te doen, maar het is wel een tijdrovend werkje. Het is daarom verstandig om dit samen met iemand te doen. Naast een keratinekit heb je voor zo’n behandeling een stijltang nodig die verhit kan worden tot minimaal 230 graden.

Ook kun je bij steeds meer kapsalons een je haar laten behandelen met keratine.

Door Jade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *